De juffen en meesters heten je welkom!W E L K O M op de site van de P I C A R D S C H O O L

VAN HARTE WELKOM!

Je kan onze website ook instellen als jouw startpagina.

inhoud van deze site:

sneeuwklas

computerklas

leerlingenraad

briefing en info

oudervereniging

kalenders

foto's - filmpjes

weblogs klassen

spelend leren

personeel

partners

leren leren
onderwijslinks voor leerkrachten en ouders
de leukste gedichten

KIEN....KIEN...KIEN...

Zaterdag 26/04

Picard- kienavond!

Kaarten bestellen kan je via de kinderen in de klassen of via de mensen van het oudercomité.
(Ook zijn er nog steeds tombola prijzen/sponsoring welkom)

HOU JIJ VAN GEDICHTEN? -  Maak eens zelf een leuk gedicht of kies je favoriete gedicht (vermeld dan wel de schrijver!) en stuur het naar gedichten@picardschool.be. Vergeet niet je naam en klas onder het gedicht te zetten. De mooiste gedichten krijgen een plaatsje in onze eregalerij! Je kan het hele schooljaar gedichten doorsturen.

www.gratiskinderboek.nl: gratis boeken lezen op het internet.

PICARDSCHOOL
Heerbaan 241
B-3582 Stal Koersel (Beringen)
tel: 011 42 26 47  fax: 011 45 47 40
info@picardschool.be

scholengemeenschap Beringen

update van 03/04/2014

SOLIDAIRE ACTIE - Op de laatste vrijdagnamiddag voor de paasvakantie hielden we in de school een solidaire actie. Hiermee steunen we de Damiaanactie en Broederlijk Delen. De kinderen verkochten allerlei leuke spullen. Er waren eet- en drankstandjes en ook heel wat attracties: spons gooien, fietsslalom, zang, ... Kortom een namiddag, overgoten met een sausje creativiteit en gezelligheid. Een dagje waar hoofd en hart en handen samen kwamen. Enkele sfeerbeelden.

ZWEMMEN - Voor het derde trimester is er voor iedere klas een zwemmoment voorzien in Molenheide. (zie data rechts)

OUDERCONTACTEN - Op dinsdag na de paasvakantie zijn er oudercontacten voorzien. U kon hiervoor reeds een afspraak maken via de briefing die werd meegegeven. Gelieve, in de mate van het mogelijke, stipt op de afspraak te zijn.

SCHOOLFEEST - Ons schoolfeest gaat dit jaar door op zondag 18 mei. Het zal een ‘kleurrijke’ dag worden (met de kleuters in de hoofdrol)!

THUIS OEFENEN:

Bingel. Met oefeningen die aansluiten bij de methode van de school (wachtwoord beveiligd!) tafels oefenen Leerrijke spelen voor alle leeftijden hotpatatoes: oefeningen ingestuurd door leerkrachtenAl spelend leren - Belgische website! Verhaaltjes om zelf te lezen (volgens leesniveau gerangschikt!) tafels oefenen  Oefenen voor alle klassen (opgesteld doorICT-leerkracht basisschool Geel)

vele spelletjes om maaltafels apart of tegelijk in te oefenen

4 april: lenterapport + solidaire actie.

5 - 21 april: paasvakantie

22 april: zwemmen voor 3 en 4 -  oudercontacten